Intensivvårdsavdelningen på Ibn al-Khatib-sjukhuset efter branden. Arkivbild.
Intensivvårdsavdelningen på Ibn al-Khatib-sjukhuset efter branden. Arkivbild. Bild: Khalid Mohammed/AP/TT

Minister avgår efter katastrofbrand på sjukhus

ANNONS

Iraks hälsominister Hassan al-Tamimi avgår till följd av den katastrofala branden på ett sjukhus i Bagdad för tio dagar sedan, meddelar regeringen.

Minst 82 personer omkom i branden, 110 skadades. Ursinniga och sörjande irakier har krävt al-Tamimis avgång sedan dess.

Branden, som bröt ut före gryningen, orsakades av syrgastuber som exploderade efter att ha förvarats på ett inkorrekt sätt.

Många av dödsoffren var covidpatienter som intensivvårdades med ventilatorer. En preliminär utredning har lagt ansvaret på lägre tjänstemannanivå.

Vd:n för Ibn al-Khatib-sjukhuset liksom dess vice vd samt chefen för Bagdads hälsodepartement har avskedats efter branden. De väntar nu "disciplinära påföljder", skriver regeringen i ett uttalande.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS