Minnesceremoni för de tre dödsoffren i ett terrordåd i Nice i slutet av oktober. Arkivbild.
Minnesceremoni för de tre dödsoffren i ett terrordåd i Nice i slutet av oktober. Arkivbild. Bild: Valery Hache/AP/TT

Niceterrorist hade mobilbild på lärarmördare

ANNONS

Gärningsmannen som mördade tre personer i en kyrka i Nice i Frankrike i slutet av oktober hade en bild på mannen som mördade Parisläraren Samuel Paty lagrad på sin telefon. Det uppger åklagare som utreder attacken i Nice.

Mordet på Paty utfördes av en 18-årig man, som upprörts över att läraren hade visat karikatyrer av profeten Muhammed under en lektion om yttrandefrihet.

Även bilder med kopplingar till terrorrörelsen IS fanns i gärningsmannens telefon.

Den 21-årige förövaren sköts och skadades svårt i samband med attacken i Nice. Åklagare arbetar med att finna terrorkopplingar samt undersöka samband mellan tre terrordåd med militanta islamistiska förtecken som skett på kort tid.

ANNONS

Det tredje dådet utfördes i september, då en 18-årig man högg två personer med en köttyxa utanför den fastighet där satirtidningen Charlie Hebdo tidigare låg.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS