Personal i skyddskläder behandlar covid-patienter på Sjukhus 52 i Moskva. Arkivbild.
Personal i skyddskläder behandlar covid-patienter på Sjukhus 52 i Moskva. Arkivbild. Bild: Aleksandr Zemlianitjenko/AP/TT

Efter rysk rekordsmitta: "Tvångssemester"

ANNONS

Efter rusande dödssiffror i covid-19 väntas Rysslands president Vladimir Putin beordra nya restriktioner, bland annat en extra semestervecka i hela landet.

Ryssland rapporterade på onsdagen 1 028 nya pandemidöda, vilket är nytt rekord. En ny våg av smitta härjar i landet sedan vaccinationskampanjen stannat upp med bara 35 procent fullt vaccinerade.

Tidigare under pandemin har Putin försökt hindra smittokedjorna genom att beordra extra semester, och nu rapporteras det vara dags igen. När Rysslands skolor har höstlov första veckan i november, samtidigt som det svenska, ska folk i gemen inte heller gå till jobbet.

Mätt i antal dödsfall per miljon invånare ligger Ryssland för närvarande tolva i världen, efter ett antal östeuropeiska länder. Men landets storlek gör att det ändå sticker ut som ett av de viktigaste naven för smittan just nu.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS