Ännu en läcka på Torpa

Förra veckan fick kommunen laga en vattenläcka på Fridhemsvägen på Torpa. På onsdagen kommer man laga en läckande ventil i samma område.
– Vi har haft en hel del läckor där, säger Daniel Larsson på Vänersborgs kommun.

ANNONS
|

På onsdagen är det en ventil som läcker som ska lagas på Fridhemsvägen. Arbetet kommer färdigställas under dagen, men vattnet kommer stängas av och ett 20-tal fastigheter på just Fridhemsvägen, Kassaretorpsvägen, Björkvägen och Ekevägen berörs. Det finns en vattentank utsatt och fastighetsägarna ska vara informerade.

LÄS MER:Vattenläcka på Torpa lagad

Förra veckan fick kommunen rycka ut och laga en läcka på samma väg.

– Vi har haft en hel del läckor där så vi kommer få vi kommer antagligen få titta lite på det området. Vi undersöker vad det beror på, men antagligen är det att det är äldre ledningarna. Det är antagligen något som faller inom saneringsåtgärderna så småningom, säger Daniel Larsson, chef för Kretslopp och vatten på Vänersborgs kommun.

ANNONS

Den läckande ventilen tror man har gått sönder i samband med förra veckans reparationer, vilket också kan bero på dess ålder och skick.

– Det är inte ovanligt att det blir följdverkningar av att man lagar en läcka. Men det blir ju en olägenhet för dem som bor där.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS