Årets viktigaste promenad – Walk of hope

En liten flicka som heter Isabelle, då sjuk i leukemi, fick Caroline Gustafsson att ta initiativet till Walk of hope i Vänersborg. För tredje året arrangerade hon tillsammans med Mia Börjesson den viktiga promenaden där de insamlade pengarna går vidare till Barncancerfonden.

ANNONS
|

När Isabelle i Älvängen var sex år insjuknade hon i leukemi. Barncancerfonden berättade om hennes kamp på sin hemsida och Isabelles historia återgavs i sociala medier och i flera tidningar.

– Som mamma blev jag så illa berörd och bestämde att jag ville göra något. Mia var redan igång med att sy och sälja mössor till förmån för Ung cancer. På Barncancerfondens hemsida kan man registrera sig för att arrangera Walk of hope som ett event, berättar Caroline Gustavsson.

Sagt och gjort, 2019, avgick den första hoppfulla promenaden från skidstugan i Vänersborg. Deltagarna kan välja mellan olika startavgifter, skänka pengar eller köpa sponsrad korv med bröd för valfri kostnad. Eller köpa Mia Börjessons mössor.

ANNONS

Nominerades till Svenska hjältar

Alla pengar går till Barncancerfonden som använder pengagåvor till att förebygga och bekämpa cancersjukdomar bland barn. Pengarna används även till att förbättra vården och för att underlätta livssituationen för drabbade barn och deras familjer.

Mia Börjesson säljer sina fina mössor för 100 kronor styck, varav 70 kronor avsätts till Ung cancer för forskning och för att uppmärksamma barn och ungdomar som kämpar mot cancer.

Nyligen skänkte hon 400 000 kronor till organisationen.

– Jag började sy mössorna för sex år sedan då min dotters kompis diagnosticerades med cancer på sin 20-årsdag.

Mia Börjesson uppmärksammades stort när hon 2020 nominerades till Svenska hjältar, ett initiativ som startades av kvällstidningen Aftonbladet 2007.

Ville locka fler

I år samarrangerades Walk of hope tillsammans med vintagebutiken Flickornas magasin på Holmängen som höll öppet. I samma byggnad fanns även en loppis som drog.

– Vi tänkte att om vi har öppet kanske det kan locka hit ännu mer människor, sade Anna Janveden som driver Flickornas magasin tillsammans med sin syster Maria Wiklund.

Årets promenad utgick därför från Holmängen och runt Skräcklan. Men hur långt man gick var frivilligt.

Förutom livsmedelsbutiker som skänkte korv och festis, sponsrade flera butiker i Vänersborg med vinster som lottades ut till anmälda och betalande deltagare. Förra året gav eventet 26 000 kronor. I år siktade Caroline Gustafsson och Mia Börjesson på 30 000 kronor.

ANNONS

Och Isabelle i Älvängen? Idag är hon friskförklarad och hon har fyllt nio år.

ANNONS