En man utan körkort smet från polisen i Vänersborg när han hade ungdomar i bilen.
En man utan körkort smet från polisen när han hade ungdomar i bilen. Bild: Rickard Sköld

16-årig förare smet från polisen – fyra passagerare

En 16-årig förare i Vänersborg stannade inte på polisens tecken. Han körde ner en skylt och i fel riktning genom en rondell. Samtliga i bilen var i 15-årsåldern.

ANNONS
|

Vid tretiden natten till onsdag valde en 16-årig förare att inte stanna när polisen skulle göra en kontroll och visade stoppsignal på väg 2028.

– Förföljandet inleddes i riktning mot Skogshöjden, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Under förföljandet ska 16-åringen ha kört i fel riktning i en rondell och kört ner en skylt. Bilen stannade till slut vid Petersbergsvägen i Vänersborg. Utöver föraren färdades fyra andra ungdomar i bilen – samtliga i 15-årsåldern.

Hur höga hastigheter handlar det om?

– Det vet jag inte, men det har upprättats en anmälan gällande hastighetsöverträdelse.

Utöver det har polisen har nu upprättat en anmälan gällande ej stannat på polismans tecken, olovlig körning, vårdslöshet i trafik, och smitning från trafikolycksplats. Den sistnämnda avser smitning efter att föraren körde ner skylten.

ANNONS

LÄS MER:Två bilar i kollision på E45

LÄS MER:Inbrott vid bilfirma i Trollhättan

LÄS MER:Kvinna misstänkt för smitning utanför Lidl

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS