52 bostäder ska byggas i Korseberg

Riksbyggen ska bygga 52 bostadsrätter i Korsebergs park i Vänersborg. Till våren väntas bygget starta och intresset för bostäderna är stort. – Tio lägenheter är tecknade och 40 är preliminärt reserverade, säger Karin Ekström, säljare på Riksbyggen.

ANNONS
|

För ett kvarts sekel sedan köpte Riksbyggen mark i Korsberg av landstinget. Då var tanken att bygga bostäder på platsen.

Inget hände dock under åren och både invånare och politiker i Vänersborg visade en viss irritation över att det attraktiva området inte bebyggdes. Riksbyggen bedömde att konjunkturerna inte var de rätta och att man inte hade tillräckligt med resurser för att ro i land det hela.

Men nu är förutsättningarna ändrade och projektet är igång.

13 tvåvåningshus med fyra bostäder i varje hus är planerade och det blir bostäder om två-fyra rum och kök, mellan 66-91 kvadratmeter stora.

Flera av lägenheterna får sjöutsikt och varje lägenhet får egen entré utifrån. Priserna ligger på mellan 1 320 000–2 700 000 kronor.

ANNONS

– Det är ett bra intresse, tio lägenheter är redan tecknade och vi håller på att bearbeta de som har anmält sitt intresse. 40 lägenheter är preliminärt reserverade enligt kölistan till projektet.

När ett visst antal lägenheter är sålda sätter man spaden i marken.

– Vi siktar på sälja 30 bostäder för att börja bygga och vi tror att vi kan börja till våren.

Hösten 2018 räknar man med att det blir inflyttning, om allt flyter på.

Förutom bostäder kommer det även att byggas en naturlekplats och en gemensamhetslokal på området.

– I dag är det en park där vi tänker bygga, och den är som en gömd trädgård med fruktträd och annat. Mycket av parken kommer att vara kvar.

Är det fler lägenheter på gång efter detta?

– Detta är etapp 1. Riksbyggen har mer mark att bygga på, vi får se hur marknaden ser ut. Det finns ett stort intresse och det är ett fint läge, men vi börjar med detta och ser hur det faller ut.

Ansökan om bygglov för bostäderna behandlas av byggnadsnämnden på tisdag.

Läs även:

ANNONS