Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Båttjuvar på fri fot – jagades med polishelikopter

En båt anmäldes stulen av en båtägare i Vänersborg på torsdagen. Tjuvarna söktes inledningsvis med polishelikopter och hundpatrull. Båten har påträffats, men de misstänkta tjuvarna är fortfarande på fri fot.

Larmet om stölden kom vid åttatiden på torsdagsmorgonen.

– Det ska vara en båt av märket Utter. Båtägaren hör av sig till polisen och berättar att den är försedd med GPS, som ger utslag på Blåsut. En patrull åker med ägaren mot den platsen. När båten lämnar hamnen, har en annan polispatrull iakttagit båten mellan Dalbobron och Gropbron , säger Thomas Fuxborg, presstalesperson hos polisen Region Väst.

Då kunde man styra spaningarna mot området kring Vassbotten-Blåsut. Vid 10-tiden hittar man båten övergiven av gärningsmännen i hög vass. Den överlämnades åter till ägaren, som transporterade den tillbaka.

– Tjuvarna har sedan setts springandes i området, bland annat på Öxneredsvägen i riktning mot centrum, men vi har inte hittat dem ännu, säger Thomas Fuxborg vid 11-tiden.

Vid 13-tiden var ännu ingen gripen. Den akuta sökinsatsen är avblåst och nu jobbar man vidare med spaning på annat sätt.

– Vi har gjort viss spårsäkring och har en del spaningsuppslag att jobba vidare med, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Trollhättan.

Ännu vid 20.30-tiden var de misstänkta båttjuvarna på fri fot.