Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vänersborgs kommun utreder nu om Vattenpalatset ska ta över ansvaret för Hallevibadet och Brålandabadet från årsskiftet.

"Bör drivas av Vattenpalatset"

Vattenpalatset bör ta över ansvaret för driften av Hallevibadet och Brålandabadet. Däremot bör kommunen fortsätta äga fastigheterna. Det föreslår kommunjurist Tünde Petersson.

Frågan om drift och ägande av anläggningarna Hallevibadet i Vargön och Brålandabadet har diskuterats i Vänersborgs kommun senaste året. Tünde Petersson har utrett frågan om det är möjligt att Vattenpalatset Vänerparken AB, som helt ägs av kommunen, tar över de båda anläggningarna från 1 janauri 2015.

I sin tjänsteskrivelse konstaterar nu Tünde Petersson att Vattenpalatset har "spetskompetens inom koncernen om hur badverksamhet bedrivs på ett säkert och kostnadseffektivt sätt".

– Vattenpalatset bör ha ansvar för driften av baden. Det är där kompetensen finns, säger hon.

Hon menar vidare att Vattenpalatset själva bör få bedöma om driften ska ske med egen personal eller en entreprenör som då ska upphandlas.

Däremot bör bolaget inte äga fastigheterna, enligt Tünde Petersson, eftersom bolaget inte har kompetens inom fastighetsförvaltning. Kommunen bör fortsätta äga anläggningarna.

Vänersborgs kommun betalar i år 640 000 kronor i driftbidrag till Hallevibadet och totalt 188 000 kronor till Brålandabadet.