Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Badgäst räddade flicka efter drunkningstillbud

NY VERSION 16.38: En flicka i sjuårsåldern höll på att drunkna i en bassäng i Vänersborg på tisdagseftermiddagen. Hon räddades till livet efter snabbt ingripande av en kvinna på plats.

Drunkningstillbudet inträffade på Ursands campingplats i Vänersborg vid 15.15-tiden. Enligt vittnen drogs flickan snabbt upp ur vattnet och mamman skrek efter hjälp.

- Min syster satt och ammade och hörde ropen. Hon lämnade över babyn till mig och sprang till flickan för att göra hjärt- och lungräddning, berättar Therese Laine som är syster till kvinnan bakom hjälteinsatsen.

Enligt Therese Laine var flickan inte vid medvetande och situationen var mycket allvarlig. Efter några minuters hjärt- och lungräddning började flickan andas själv.

- Det kanske tog en kvart för ambulansen att ta sig hit. Under tiden satt mamman med flickan en bit här ifrån och vi hörde henne skrika. Min syster, som är barnsjuksköterska på Näl, vet nog inte riktigt vad hon gjort. Men hon ska verkligen ha all ära, även om hon nu inte vill ta åt sig på något vis, säger Therese Laine och systerns make meddelar att hon avböjer att uttala sig.

Enligt en anställd vid campingplatsen ska flickans mamma bara ha tittat bort ett ögonblick. Men olyckan var snabbt framme. 

– Mamman sa att hon bara tittade bort i några sekunder och sedan upptäckte hon det här. Bassängen är ganska så djup, jag vet inte hur många meter, säger den anställde. 

Enligt SOS Alarm transporterades flickan i ambulans till sjukhuset Näl i Trollhättan.