Bandidos-anhängare åtalas för skostöld

En 21-årig man hemmahörande i Vänersborg åtalas för en serie brott begångna under året, bland annat stöld. Den misstänkte har kopplingar till mc-gänget Bandidos och har tidigare dömts för olovlig körning.

ANNONS
|

21-åringen greps i slutet av juni vid Trestads center, efter att polisen upptäckt att han färdades i en stulen bil. Han anhölls samma kväll och häktades kort därefter, på sannolika skäl misstänkt för en rad olika brott.

Åtalspunkterna börjar med en skostöld från en butik i Trollhättan i januari, ett brott den tilltalade erkänner. En månad senare ska han ha gjort sig skyldig till skadegörelse genom att punktera däcket på en polisbil, vilket förnekas.

I april stals fyra färgburkar från en butik i Trollhättan och i juni ska den tilltalade ha gjort sig skyldig till två fall av olovlig körning. Vid det ena tillfället ska mannen ha varit rattfull och narkotikapåverkat.

ANNONS

Slutligen misstänks 21-åringen för olovligt brukande av annans personbil under kvällen för gripandet. Då mannen saknar körkort och tidigare dömts för olovlig körning betraktas just de åtalspunkterna som grova.

ANNONS