Leif Bengtsson har investerat miljoner i ett nytt bolag.
Leif Bengtsson har investerat miljoner i ett nytt bolag.

Bengtsson satsar miljoner

Affärsmannen Leif Bengtsson ger sig in i en ny bransch. Nu investerar han miljoner i VR-bolaget Univrses.

ANNONS
|

För ett knappt halvår sedan köpte Vänersborgaren Leif Bengtsson, genom Cela-gruppen där han är delägare, Melleruds nyheter. Nu har han investerat 8 miljoner i startuppbolaget Univrses, vars grundare Ricky Helgesson och Fredrik Fjellstedt har rötter i Vargön.

– Jag tror mycket på det här, det finns en väldigt stor marknad för den här tekniken. Jag har även en stor tro på gänget bakom och på att de kommer att få framgång, säger Bengtsson.

Univrses har utvecklat en teknik för mobil-VR (virtual reality) som hjälper användaren att bestämma sin position i rummet. Målet med tekniken är att få bukt med åksjukeeffekten som virtuella upplevelser kan ge, det genom att använda en rad sensorer i mobilen som gör att man kan röra sig i den virtuella världen samtidigt som man rör sig i den verkliga världen.

ANNONS

– Jag är inte speciellt kunnig på den här marknaden men jag tror på individerna bakom, de är topp i Europa, säger Leif Bengtsson.

I affären värderas bolaget till 40 miljoner kronor och Bengtsson hoppas att i framtiden få utdelning på sin investering.

– Man hoppas alltid på att få utväxling när man investerar och det tror och hoppas jag även den här gången. Jag är medveten om att det är en tuff bransch att gå in i men min bedömning är att det kommer betala sig, säger han.

ANNONS