Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Bert Karlsson vill köpa loss Ursand av kommunen

Företaget Ursand Resort & Camping AB vill köpa Ursand av kommunen. Får de inte det kommer det bli svårt att fortsätta investera i campingen, skriver de i ett brev till kommunen.

Enligt Bert Karlsson vill företaget fortsätta att utveckla campingen men det nuvarande avtalet gör det omöjligt att låna pengar till några investeringar. Därför föreslår de nu att få köpa marken och byggnaderna.

– När vi tog över campingen var den kolossalt eftersatt. Vi har lagt nästan 30 miljoner kronor på investeringar, men jag kan inte fortsätta så, säger han.

Nyligen antog kommunen en ny detaljplan för Ursand, som öppnar för möjligheten att utöka campingområdet. I planen föreslås bland annat även en konferensanläggning och en aktivitetspark. I brevet till kommunen säger företaget att kommunen ”har goda skäl att ändra nuvarande avtal om den önskade utvecklingen av Ursand ska bli verklighet.”

Kommunstyrelsens ordförande Marie Dahlin (S) har inte själv sett skrivelsen, som har skickats direkt till samhällsbyggnadsnämnden, men hon är skeptiskt till företagets förslag om försäljning.

– Jag vill inte föregå nämnden men jag tror att vi har en samsyn om att vi inte vill sälja Ursand. Det är vänersborgarnas badplats, säger hon.

Alternativet till att få köpa marken och byggnaderna skulle enligt Karlsson vara att teckna ett tomträttsavtal med kommunen, som skulle ersätta det gamla avtalet.

– Säger kommunen nej till båda alternativen kan vi inte fortsätta utveckla den. Då får det vara en vanlig enkel camping, vi måste hålla ner investeringar och börja tjäna pengar.

Läs också artikeln från juli i år: