Bil har kört av vägen – ambulanshelikopter på plats

Under tisdagsmorgonen inkom ett larm om en singelolycka. En person fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

ANNONS
|

En personbil ska ha kört av vägen och in i ett berg. Singelolyckan skedde utanför Frändefors. Räddningstjänsten har flera enheter på plats. Två ambulanser och en ambulanshelikopter är också på plats.

– Uppgifterna säger att det bara var en person i bilen, men det går att inte att utesluta att det kan ha varit fler personer i bilen, säger Martin Olofsson på SOS Alarm.

Räddningstjänsten bekräftade senare att det endast var en person som färdats i bilen.

– Personen fördes med ambulans till ambulanshelikoptern som landat på ett strategiskt ställe. I nuläget kan jag inte uttala mig om skadeläget, säger Terro Paakki, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

ANNONS

Personen, en man i 20-årsåldern, är förd till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Under tisdagseftermiddagen uppgav presstalespersonen på Sahlgrenska att mannens skadeläge är allvarligt men stabilt. Under onsdagsmorgonen var läget oförändrat.

Efter olyckan stängdes vägen av medan bärgningsarbete pågick. Trafiken kunde släppas på igen strax innan klockan 11.

Exakt hur olyckan gått till är oklart. Polisen skriver på sin hemsida att personbilen kommer tas i beslag för en teknisk undersökning.

Polisen uppger att ärendet initialt utreds som vårdslöshet i trafiken.

– Just nu utreds det med rubriceringen vårdslöshet i trafik men det är fortfarande tidigt i undersökningen. Vi använder den rubriceringen för tillfället för att kunna fortsätta undersöka ärendet men det kan förändras i framtiden, säger Gittan Karlsson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS