Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Bil i brand på parkering

Räddningstjänsten larmades till en bilbrand på Sanden i Vänersborg på måndagsmorgonen.

Larmet kom vid 07.30-tiden på måndagsmorgonen. Det rörde sig om en mindre skåpbil på parkeringen på Sanden i Vänersborg som fattat eld.

Räddningstjänsten larmades ut. Enligt SOS Alarm ska det brinna ”ganska omfattande”.

– Det är en brinnande bil på Sandens parkering. Det har brunnit ganska bra. Nu har vi fått släckt en del och läget är under kontroll, säger Ulric Olsson, inre befäl på Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Enligt räddningstjänsten ska det röra sig om en hantverksbil som haft någon form av gasflaska i sig, vilket gjorde att räddningstjänsten gått försiktigt fram i släckningen.

Brandorsaken är ännu oklar, men ingen person ska ha kommit till skada.

Vid strax innan klockan 08 är branden släckt och räddningstjänsten meddelar att de eftersläcker och kontrollerar på platsen.

Det var aldrig någon större spridningsrisk till andra bilar, men någon bil ska ha fått rök på sig och räddningstjänsten sanerar detta på platsen. Förhoppningen är att den inte ska få några bestående skador.

– Det ska vi se till att den inte får.

Polisen söker tips

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Den här bilen började brinna utan någon naturlig förklaring. I nuläget har vi inga spår efter den person som startat branden, säger Johan Raske, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östra Fyrbodal.

Polisen söker nu tips och iakttagelser från allmänheten. Den som sett eller hört något kan kontakta polisen på telefon 114 14 eller via polisens hemsida.