Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Arkivbild från utbrända bilar på Trollhättans skadecenter. Bild: Stefan Bennhage

Bilar i lågor i natt

Polis och räddningstjänst larmades bilbrand om utanför Netto i Vänersborg strax före klockan 01 i natt.

När Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund kom till platsen kunde man konstatera att det börjat brinna i en bild och sedan spridit sig till ytterligare två bilar.

Bilarna stod parkerade på en parkering och brann med öppna lågor, som räddningstjänsten kunde släcka. Det ska inte ha varit någon spridningsrisk till intilliggande byggnader eller till terrängen.

Även polis kom till platsen och identifierade i anslutning till bilbranden ytterligare en bil med krossade rutor.

– Det fanns ett vittne som sett fyra personer som lämnat platsen springande, så vi har spanat efter dem under natten, men ingen är frihetsberövad i nuläget, säger Ola Kleinert, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Fyrbodal.

På sin hemsida skriver polisen att vittnet ringer polisen samtidigt som han håller fast en person som ska ha anlagt bilbranden, men personen hinner slita sig och springa från platsen innan pols hinner fram.

Vet ni vilka de som lämnat platsen är?

– Nej, det vet vi inte.

Vad gör ni nu?

– Det är inte så mycket att göra. Det är upprättat en anmälan som skadegörelse genom brand och målsägande är kontaktade. Bränder är svårt – bevisen brinner ju upp.

Har ni kunnat säkra några spår på platsen?

– Nej, det har vi inte. Men vi har signalement på en av personerna i alla fall och det kan ju vara någon mer som sett något.