Bilist körde in i älg på E45 - stor trafikpåverkan

En bilist har krockat med en älg på E45:an, strax utanför Vänersborg. Vägen var under en timme avstängd i båda filer i riktning mot Trollhättan.
– Bilisten sa att han körde i 90 kilometer i timmen, säger Tony Karlsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

ANNONS
|

Larmet om trafikolyckan kom klockan 06.25.

– Det är en singelolycka. En person har kört på en älg på E45, strax innan avfarten till Uddevalla i riktning mot Trollhättan, säger Tony Karlsson.

Båda filer mot Trollhättan var under en timme avstängda.

– Älgen är död och föraren är ur bilen. Det var han som larmade. Han sa att kan körde 90 kilometer i timmen, säger Tony Karlsson.

Räddningstjänsten var snabbt på plats och rensade upp och förberedde för bärgare.

– Även ambulansen är framme och polisen är på väg. Det börjar bli långa köer, sa Tony Karlsson vid klockan 6.45.

ANNONS

En till sjukhus

Klockan 7.05 säger räddningstjänsten att man tillfälligt börjat släppa på trafiken i en fil, men att det fortfarande är svårt att passera.

Klockan 7.25 hade räddningstjänsten lämnat platsen och trafiken släppts på igen.

En person har avförts med ambulans till sjukhus. Personen kom till akuten, men behövde inte läggas in utan kunde åka hem med lindriga skador, meddelar NU-sjukvårdens presstjänst.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS