Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Polisbil genrebild Bild: Henrik Williamsson
Polisbil genrebild Bild: Henrik Williamsson

Bilstöld slutade med polisjakt och i diket

Den kvinna som under torsdagsmorgonen misstänktes för att ha stulit en bil som stod parkerad vid Ursands camping är nu frisläppt, men fortsatt misstänkt.

Det var cirka klockan 03.45 på torsdagsmorgonen som en bil misstänks ha stulits vid Ursands Camping. Enligt polisens vakthavande befäl ska bilen ha kört runt på campingen och sedan rakt igenom en stängd bom. Ägaren ska under tiden ha identifierat sin egen bil och sedan ha larmat.

En polispatrull som var ute och körde stötte då på den aktuella bilen, som inte ville stanna för polisen utan fortsatte norrut på E45.

– Det blev ett förföljande, som gick omväxlande fort, som slutade i diket i Brålanda och där kunde en kvinna gripas, säger Rickard Leijon, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Fyrbodal.

Gripandet ska ha skett cirka klockan 04.10.

Kvinnan är i 30-årsåldern, men ska inte ha fått några personskador. Hon misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt rattfylleri och olovlig körning.

Den misstänkta kommer höras av polis under torsdagen och sedan tar åklagaren beslut om hon ska anhållas eller inte.

På torsdagseftermiddagen meddelar förundersökningsledare Tobias Land att kvinnan har förhörts av utredare och att hon är anhållen. Man har också hört vittnen till händelsen.

– Utredningsläget ser bra ut. Vi har vittnen som sett personen köra iväg i bilen.

Vid klockan 16 på torsdagseftermiddagen meddelade polisen att kvinnan är frisläppt men fortsatt misstänkt.

– Åklagaren beslutade att det inte fanns tillräckligt för häktning, men kvinnan är fortsatt misstänkt, säger Carl Anton Lindblom, jourhavande förundersökningsledare.