Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Thore Johansson och Christina Milén Jacobsson från Brålandas Företagarförening, som på kort tid har fått ta emot två utmärkelser.

Brålanda företagarförening dubbelt prisade

När Brålanda företagarförening under onsdagen tog emot andrapriset i en nationell tävling innebar det två fina priser under en sommar. Sedan tidigare står det klart att de även får Dalslandsmedaljen.

– Det är jättekul, medaljen har ju en lång tradition. Och allt som vi gör för att synliggöra Dalsland är viktigt, säger ordföranden Christina Milén Jacobsson.

Medaljen delas ut för 56:e året i rad och tidigare pristagare är bland andra Dalslands järnväg (DVVJ), Daniel Poohl (chefredaktör på tidningen Expo) och Not Quite (konstnärskollektiv i Fengersfors).

Det andra priset delades ut på konferensen "250 möjligheter" i Jönköping, som bland annat arrangeras av Jordbruksverket och LRF. Thore Johansson var föreningens representant på plats.

– Det märktes att det var ett kraftigt pris. Allt vi gör är ideellt, och det är viktigt att lyfta fram alla eldsjälar som är motorn på landsbygden.

I Dalslandsmedaljens medaljkommittés motivering uppges att företagarföreningen "på ett förtjänstfullt sätt bidrar till Dalslands utveckling och har på så sätt gjort landskapet framstående tjänster".

Christina Milén Jacobsson menar att det är ett erkännande för hela bygden, och Brålanda-andan.

– Det finns så många föreningar i Brålanda som vi samarbetar med. Ensam är man ingenting, och det är många som har del i det här priset, det är även en eloge till många privatpersoner och företag, säger hon.

Föreningen tar emot medaljen i Centrumparken under årets bygdefest på lördag, och både Christina och Thore lovar fortsatt engagemang.

– Om man själv inte är stolt över sin bygd, vem ska då vara det? frågar Christina.