Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Brålandaborna blir utan bankkontor

Swedbanks kontor i Brålanda ska stängas. De brålandabor som vill besöka en bank måste i framtiden åka till Vänersborg. – Det har varit få kunder på kontoret, och dessutom är det sårbart vad gäller rånförsök, säger Elisabeth Eriksson på Swedbank.

De anställda på kontoret kommer alla att få behålla sina jobb. De ska i stället arbeta på Swedbank i Vänersborg.

Bankkoncernen genomför just nu en översyn av sina kontor i regionen. I våras stängdes exempelvis det sista kontoret i Ljungskile. Enligt Elisabeth Eriksson, som är kontorschef på Swedbank i Vänersborg och Brålanda, så har just företaget väldigt många små kontor runt om i landet.

– Säkerheten är väldigt viktig för personalen. Mindre kontor är mer sårbara, och kontoret i Brålanda har utsatts för flera rån, säger hon.

En viktig orsak till flytten är att allt färre personer besöker banken i Brålanda. Enligt Elisabeth Eriksson beror det på att majoriteten av kunderna betalar sina räkningar via internet. De flesta som går till Swedbanks kontor i Brålanda är äldre personer, som i låg utsträckning använder dator. Banken håller just nu och ringer runt till sina kunder för att hitta lösningar som ska fungera efter att kontoret stängt.

– Vi vill ta ett samhällsansvar kan man säga. Vi ska försöka hitta lösningar med handlarna i Brålanda så att det kan bli möjligt att exempelvis betala räkningar på macken eller i affären. Vi kommer också tipsa kunderna om autogiro, så att till exempel deras hyreskostnad kan dras automatiskt från kontot varje månad, säger Elisabeth Eriksson.