Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/11

Bra väder på bygdefest i Brålanda

– Jättelyckat, tur med vädret och lite mer folk än vanligt. Så beskriver Thore Johansson,bygdefestgeneral, bygdefesten som ägde rum i Brålanda.

Runt 20 grader varmt lockade många besökare till Centrumparken under lördagen. Lokala föreningar och företagare fanns på plats och visade upp sig. Vid MHF's monter kunde besökarna testa att kasta boll i en hink med promilleglasögon, för att visa vilken skillnad det blir när man är påverkad av alkohol.

– Det var besvärligt att kasta. 0,5 promille som var gamla gränsen för rattfylleri kan man inte köra bil på, säger Ove Svensson som testade på att kasta.

Ett tjugotal gamla amerikanare stod på området.

– Jag har byggt motorn själv till min Dodge Charger -67, säger Stefan Fredriksson.

Många besökare på bygdefesten var barn.

– Jag sprang Skördeloppet förut, vilket gick bra, säger Alice Aronsson, 5 år.

Tillsammans med sin pappa Daniel Aronsson sitter hon och äter popcorn under en paus.

– Vi har ätit mat, kastat bollar och pilar och fiskat fiskdamm, säger Alice.

En av årets nyheter var Brålandabakelsen, där deltagarna fick lämna in sina egna bakelser som bedömdes av en jury. Av ett tiotal bidrag blev den historiske vinnaren Malin Isaksson som hade gjort en bakelse med en skördetröska på och ett hedersomnämnande fick Anna Mattiasson.

En annan punkt på schemat för dagen var utdelning av Dalslandsmedaljen.

– Medaljen har delats ut sedan 1960 och delas ut till personer, föreningar eller företag som har gjort framstående tjänster för landskapet. Det är nu fjärde gången medaljen hamnar i Brålanda, säger Göran Eriksson, kommunchef i Bengtsfors.

Medaljen delades ut till Brålanda företagarförening.