Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brand i sophög på avfallsanläggning

Under natten mot måndag larmades räddningstjänsten till Ragn-Sells avfallsanläggning vid Heljestorp i Grunnebo, där en sophög hade fattat eld.

Det var klockan 02.45 som larmet om en brand utomhus först kom in. Enligt Tony Karlsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund, var man på plats med släckningsenheten från Vänersborg.

– Det brinner på soptippen, i en sophög. Det är rätt så stora högar där, och vi arbetar tillsammans med anläggningspersonalen, säger Karlsson.

Brann i två timmar

Efter cirka två timmar var branden släckt.

– När vi först kom till platsen var det två olika högar som brann har jag fått reda på nu. Det var olika sopor som skulle vidare till förbränning, säger Tony Karlsson.

Varför det börjar brinna kunde han inte svara på.

– Vi har haft god hjälp av företagets personal på platsen. De har efterhand kört undan det som vi släckt. Arbetet på plats har fungerat väldigt bra.

Efter drygt två timmar kunde enheten från Vänersborg lämna platsen.

Räddningsinsatsen avslutad

Vid klockan 05.15 meddelar SOS Alarm att räddningsinsatsen var helt avslutad. Branden var vid den tiden så gott som släckt, säger teamledare Patrik Svensson.

– Där är de färdiga. Räddningstjänsten har släckt ner det mesta, men lämnat över det sista till företaget, säger Svensson.

Polisen har inte kallats till platsen, ej heller ambulans.