Brand på Heljestorp under kontroll

Den rejäla branden som satte igång av okänd anledning på söndagen på en avfallsanläggning i Vänersborg är nu under kontroll. Räddningstjänsten var på plats med personal från tre stationer för att stoppa utvecklingen av den giftiga röken.

ANNONS
|

Enligt inre befäl på Närf har det brunnitganska så kraftigt på området.

– Vi har tre stationer och yttre befäl på plats. Branden är inte under kontroll, säger Johan Bäckström, inre befäl på Närf, strax innan klockan 17.30.

Enligt TTELA:s reporter på platsär det kraftig rökutveckling och det slår lågor från sopberget. "Det är svårt att andas och att det sticker i näsa och ögon", rapporterar han.

Johan Bäckström uppmanar boende i närheten att vara försiktiga.

– Håll er inne ochstäng fönster och ventilation. Vad för sopor det är som brinner vet vi inte nu, men det är giftig rök, säger han.

ANNONS

Vid 18-tiden anslöt en grävmaskin för att luckra upp soporna.

– Vi vet inte hur långt ner branden går, säger Johan Bäckström.

Vid 20-tiden meddelar Johan Bäckström att man ska täcka över branden med bland annat jordmassor för att på så sätt försöka kväva elden. Sedan kommer räddningstjänsten att lämna platsen och överlämna släckningsarbetet till de anställda på avfallsanläggningen.

– Personal från Ragn-Sells kommer att bevaka området under natten och imorgon kommer de att öppna upp schaktet för att se efter så att elden har slocknat, säger han.

ANNONS