Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Framtiden. Så här ska det nya servicehuset på Ursands camping se ut. Bygget kommer förmodligen igång till hösten. Bild: Arkitektbyggen Arkitektkontor  

Bygglov till servicehus på Ursands camping

Ett nytt servicehus och 31 villavagnar på Ursands campning har fått bygglov. Däremot vill byggnadsnämnden inte ha kvar det stora tältet vid vägen mot stranden.

En enig byggnadsnämnd gav tidigare i veckan bygglov för ett nytt servicehus på Ursands camping. I beslutet ingår också att riva den gamla byggnaden.

– Det innebär ytterligare en upprustning av campingen, säger nämndens ordförande Bo Dahlberg (S).

Vänersborgs kommun har sökt lovet och ska bygga och äga byggnaden. Den ska ingå i arrendeavtalet. Daniel Aronsson, platschef på Ursand, är nöjd med beslutet men han tror inte att något bygge kommer igång förrän till hösten.

– Vi orkar inte en högsäsong till med byggarbeten.

 

Det nya servicehuset ska innehålla ett aktivitetsrum, toaletter, tvätt och duschar. Det blir också en spa-avdelning med bubbelpool och ett stort kök med uteservering där man kan äta sin egen mat.

För campingen är det viktigt att ha ett servicehus med tillräcklig kapacitet och standard för att få så många stjärnor som möjligt i klassificeringssystemet.

– Vi har varit på gränsen att bli av med vår fjärde stjärna, säger Daniel Aronsson.

Byggnadsnämnden beslutade också att ge bygglov för 31 villavagnar. De är redan på plats med det behövs lov för att använda dem.

– När slutbeskedet kommer bygger vi altaner, tar av hjulen på vagnarna och låter folk flytta in, säger Daniel Aronsson.

 

När det gäller det stora tältet som ligger vid vägen ner till stranden är det mer osäkert hur det blir. Ursand vill förlänga bygglovet. Men nämnden ser saken på ett annat sätt.

– Jag lade ett ordförandeförslag om att kommunicera avslag. Det blev inget beslut utan det tas upp på nästa nämnd, säger Bo Dahlberg.

Nu har Ursands camping till nästa sammanträde på sig att komma in med synpunkter.

– Tältet har ingen bra placering, det ligger vid vägen där man går ner till badet. Och allmänheten har gjort många påpekande om det, säger Bo Dahlberg.

Men här var nämnden inte enig, två M-ledamöter och en KD-ledamot ville ge bygglov.

I tältet säljs biljetter till poolerna, leksaker, badkläder och godis. Enligt Daniel Aronsson är ett bygglov grundläggande för verksamheten och han har inte gett upp hoppet.

– Vi måste få ett bygglov, i alla fall ett tillfälligt. Tältet är hjärtat i leklandet. Området är redan tagit i anspråk för aktiviteter och lek. Jag vi hoppas att vi får bygglovet, det är viktigt för området, säger han.