Centrala Vänersborg kan få fler hotellrum

15–20 hotellrum – det vill Ingemar Ljung skapa i ett kontorshus nära Resecentrum i Vänersborg.

ANNONS
|

Ingemar Ljung äger flera hotell i området: Quality hotell, Strand hotell och vandrarhemmet i Vänersborg samt Hotell Trollhättan.

Hotellbranschen har tagit mycket stryk de senaste åren, men Ingemar Ljung tror på ett liv efter pandemin. Nyligen köpte han bolaget Rondellvallmon, med en kontorsfastighet i centrala Vänersborg där han nu planerar att skapa ett antal hotellrum.

Fastigheten ligger mitt emot Resecentrum, i hörnan av Järnvägsbacken och Hamngatan. Idag huserar barnmorskemottagningen, sjukgymnaster, tandläkare, TTELA:s Vänersborgsredaktion med flera i huset.

– Men det finns tomma ytor på tredje och fjärde våning. Nu har vi ansökt om en ändring i detaljplanen, så att det blir möjligt att skapa 15–20 hotellrum i huset, säger Ingemar Ljung.

ANNONS

Fler centrumrum

Rummen ska fungera som ett annex till Strand hotell, som ligger i kvarteret intill på Hamngatan. Gästerna checkar in och äter frukost på Strand hotell samtidigt som de bor i huset i kvarteret Vallmon.

– Strand hotell har 29 rum och normalt är det för lite. Hit kommer många av gästerna med tåg och stannar två–tre nätter för ett tjänsteärende. Det är folk som jobbar på tingsrätten, SJ, i Vänerparken och i musikakademin, berättar Ingemar Ljung.

Om planändringen godkänns räknar han med att renoveringen och omställningen av kontorslokalerna till hotellrum ska vara klar till sommaren 2023.

ANNONS