Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Därför ligger det spannmål utanför silon

Spannmål som ligger utanför silon i Brålanda har skapat viss förvirring i samhället. Men enligt regionchefen Bengt Karlsson är allt som det ska.

Brålandabor har hört av sig till TTELA och undrat varför det ligger spannmål utanför silon. Enligt Bengt Karlsson, chef för region Väst på Lantmännen Lantbruk, handlar det främst om logistik.

– Det är inget konstigt att vi lägger skörden utanför och det är ingen fara när det är så bra väder. Det har inte så stor betydelse om det kommer lite regn heller, det tränger inte ner. Spannmålet ligger utanför i väntan på att köras in för att torkas så för oss handlar det mer om logistisk än att det har varit bra skörd, säger Bengt Karlsson.

Men att det har varit ett bra skördeår har också bidragit till att spannmål fått ligga ute i väntan på att få plats i silon.

– En bidragande orsak är att det är ett ganska bra skördeår, även om det inte är lika bra som 2015. Framförallt de vårsådda grödorna som korn och havre har varit bra, något bättre än i fjol, medan de höstsådda varierar väldigt mycket från område till område och från gård till gård, säger Bengt Karlsson.