Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Vänersborgarna Joakim Säreborn och Kjell Brandes kommer att driva den sportbar som öppnar i månadsskiftet april/maj. ”Vi vill bidra till att lyfta centrum”, säger Joakim Säreborn.

De tar över Teatergränd

I månadsskiftet april/maj öppnar Vänersborgarna Joakim Säreborn och Kjell Brandes en sportbar i gamla Teatergränds lokaler. Joakim är musiker och arbetar inom modebranschen och Kjell är systemutvecklare. Ingen av dem har sysslat med denna bransch tidigare, men de känner att det är något Vänersborg behöver och därför vill de satsa.

Det är kedjan Stars and stripes som etablerar sig i Vänersborg, där Joakim Säreborn och Kjell Brandes blir franchisetagare.

– Det finurliga med franchise är att man får något som är beprövat. Marknadsföring, menyer, mat och inredning är redan klart. Vi hade inte kunnat skapa detta själva, nu får vi en stor hjälp, säger Joakim.

I många år har Joakim och Kjell pratat om att öppna en sportbar i Vänersborg och i slutet av november 2013 blev diskussionerna allvarligare.

– Vi har letat lokal länge. Det är synd att Teatergränd lades ner, det bästa hade varit om de hade varit kvar. Vi vill att stadskärnan ska komma igång igen och då måste någon våga satsa, säger Kjell.

Detta blir den åttonde Stars and stripes som öppnar i Sverige och i nuläget ska åtta-tio personer anställas i Vänersborg.

– Det blir ett totalkoncept där man både kan lyssna på musik, se på sport, äta, aktivera sig och dansa, säger Joakim Säreborn.

Det kommer att bli ett barnrum med film, spel och pyssel och för de lite äldre blir det ett aktivitetsrum med biljardbord, simulatorer och shuffleboard. En scen ska också byggas för liveuppträden.

– Musiken är något vi också kommer att dra nytta av, säger Joakim.

Grundaren och ägaren Mikael Lagman ser också möjligheter att kunna lyckas i Vänersborg.

– Vår satsning är något som ingen tidigare gjort här, men vi vill inte putta undan någon utan vi välkomnar fler för att få ett bredare utbud. Det finns ett uppdämt behov och vi vill lyfta centrum, säger Joakim.

Hur känns det?

– Det är enormt mycket fjärilar i magen just nu. Vi har satsat otroligt mycket på detta. Det blir succé, säger Kjell.

Det finns en allmän uppfattning att Vänersborgare i dag åker till Trollhättan för att roa sig, men enligt biträdande näringslivschef Karolin Olsson går det bra för krögarna i Vänersborg och hon tror att det betyder mycket att en kedja vill satsa här.

– Vi får hoppas att det ena föder det andra, säger hon.