En trafikolycka inträffade på E45 under tisdagsmorgonen.
En trafikolycka inträffade på E45 under tisdagsmorgonen. Bild: STEFAN BENNHAGE

E45:an avstängd efter trafikolycka

Under tisdagsmorgonen skedde en trafikolycka mellan en personbil och lastbil. Olyckan skedde på E45 i höjd med Erikstad och vägen var initialt avstängd i båda riktningarna. Vid 10.30 kunde trafiken rulla på som vanligt igen.

ANNONS
|

Strax efter klockan 08.00 på tisdagsmorgonen inkom ett larm om en trafikolycka mellan två fordon på E45. Det är en lastbil och en personbil som har kolliderat med varandra och vägen var initialt helt avstängd i båda körriktningarna. Vid klockan 09.00 ska vägen ha öppnats upp, framkomligheten var då mycket begränsad. Personbilen hade även ett släp bakom sig som ska ligga vid vägkanten.

– Personbilen ligger på taket vid sidan av vägen och i något av släpen ska det även ha funnits kalvar. Men personerna ska vara ur bilarna och ambulans är på plats, säger Tony Karlsson, vakthavande befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

ANNONS

Tony Karlsson uppger att det ska vara väldigt halkigt på platsen.

– Det är glashalt, säger han.

Alla oskadda

Polisen meddelar att ingen ska ha kommit till skada i och med olyckan. Även djuren ska vara oskadda.

Ingen av förarna är heller misstänkt för något brott. Det ska inte ha varit några höga hastigheter, utan det är halkan som har ställt till det.

Vid 10.30 på förmiddagen kunde trafiken släppas på som vanligt igen efter avslutat bärgningsarbete.

ANNONS