"En epok som går i graven"

Elisabeth Jansson var Huvudnässkolans sista rektor, under åren 2007 till 2010. – Jag tycker det är tråkigt att den inte finns kvar. Det är en epok som går i graven, på många sätt.

ANNONS
|

1985 började hon på Huvudnässkolan som lärare i matte och NO. Skolan hade existerat i 22 år och var då ett traditionellt högstadium med mycket elever och många lärare.

– Det minskade i antal med åren. Det hände överhuvudtaget mycket de åren, ny läroplan, sättet att se på lärande och skolans organisation, och det var en positiv utveckling, säger Elisabeth Jansson, som numera är rektor för Vänerparken.

2001 fick hon tjänsten som biträdande rektor för Huvudnässkolan och skötte mycket av det praktiska arbetet med scheman, lärartjänster och fick så småningom det totala ansvaret skolan.

– Eleverna hördes regelbundet gällande miljö och trivsel. Det var en bra skola på alla vis och god kamratskap och trivsel, men den fysiska miljön var i botten. Det berodde ju på att fastigheten inte underhölls. Jag minns inte när det började, men klagomålen framfördes under lång tid. Det var under jättemånga år. Lokaler som inte underhålls förfaller, så är det ju.

ANNONS

– Vissa delar saknar man där borta. Vi var där i våras med ett musikprojekt, hyrde aulan för konsert. Det är ju en fantastisk aula. Och där fanns stor lokaler och stora klassrum, det fanns gott om plats. Det är tråkigt att den inte finns kvar, att den inte renoverades.

ANNONS