Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

En skolbuss kommer lastad – med julklappar

Fridaskolan i Vänersborg gjorde sitt för att hjälpa till i samband TTELA och Röda Korsets julklappsinsamling. Det utmynnade i mer än 200 paket till behövande barn.

Strax före 14.30 på måndagseftermiddagen anlände en buss från Fridaskolan till TTELA:s redaktion på Hamngatan i Vänersborg. Bussen var ”knökfull” med julklappar, insamlade av elever, lärare, pedagoger och föräldrar från förskolan upp till nian på Fridaskolan.

– Det känns väldigt fint att kunna hjälpa till på det här sättet. Och detta med att samla in julklappar kanske kan bli en tradition framöver för vår del, säger Sara Collin, fritidspedagog på Fridaskolan.

Mängder av olika presenter

Paketen som var väl inslagna i julklappspapper innehöll bland annat lego, spel, pussel, dockor, gosedjur, tofflor, superhjältar i plast och mycket annat.

Två av eleverna i klass 3 är Alice Larsson och Ebba Peterson. De lastade ur kasse efter kasse ur bussen och tog med dem till den väntande hissen för vidaretransport till TTELA:s redaktion.

– Det känns jättebra att kunna hjälpa andra barn, tycker Alice.

Både hon och Ebba drömde förstås om att få egna julklappar när tomten dyker upp på julafton.

– Jag önskar mig en ponny. Jag har redan haft två, men den ena dog och den andra blev för stor, säger Ebba.

TTELA och Röda Korsets julklappsinsamling har tillsammans med Fridaskolans initiativ, nu inbringat i runda tal 1 000 paket.

Och det bara i Vänersborg. Sedan tillkommer alla paket som lämnats i Trollhättan.

– Det här visar ju att människor bryr sig om varandra, sa Sara Collin innan hon återvände till skolan med sina elever.