Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Vänersborgsföretaget Suntechs solsimulatorer exporteras till ett äldreboende i England. I går var ägaren och föreståndaren till hemmet på beök på Solängen i Vänersborg. Från vänster: Eva Häggström, Solängen, Michael Bone, Inge Lojander, Suntech, Anna-Lena Persson, Solängen och Dina Rodrigues.

Engelsmän får Vänersborgssol

Vänersborgsföretaget Suntechs solsimulatorer exporteras till ett äldreboende i England. I går var ägaren och föreståndaren till hemmet på besök på Solängen i Vänersborg.

Några svettpärlor blänker i pannan på Michael Bone, som tagit av sig kavajen och sitter bekvämt tillbakalutad i sol­stolen i solrummet på äldre­boendet Solängen i Vänersborg. Han är ägare till det äldre­boende strax utanför Oxford i England, som nu ska få ett solrum installerat.

Michael Bone var tillsammans med en kollega på en utställning i London i våras där Suntech visade ett solrum.

– Det lät perfekt. Ni svenskar ligger i framkant när det gäller äldrevård, vi har mycket att lära av er, säger Michael Bone.

– Vi är nöjda, det här kommer att bli excellent.

En annan som är nöjd är förstås Suntech groups vd Inge Lojander. Företagets installationer finns redan på fitness- och spaanläggningar i England, men det här blir det första solrummet inom äldrevården där.

– Vi finns i sammanlagt sju länder nu. På hotell och span i Ryssland, Holland, och Turkiet. I Danmark ska en anläggning installeras i ett badhus och i Norge och Kanada har solrummen gjort succe på äldreboenden, säger han.

Dina Rodriguez, som blir föreståndare för hemmet, tar av sig skor och strumpor och silar sanden mellan tårna. Hon kommer från början från Trinidad i Västidien och säger att hon känner sig som hemma i solrummet.

– Jag kan redan se det framför mig, hotellkvällar där de äldre kommer ner med sina anhöriga och dricker cocktails, säger hon.