Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Under måndagsmorgonen greps fyra personer misstänka för att ha stulit kopparkablar i närheten av järnvägen i Öxnered. Bild: Stefan Bennhage
Under måndagsmorgonen greps fyra personer misstänka för att ha stulit kopparkablar i närheten av järnvägen i Öxnered. Bild: Stefan Bennhage

Försök till kopparstöld i Öxnered

Flera polispatruller, inklusive hundpatrull, letade på måndagsmorgonen efter misstänkta koppartjuvar i Öxnered. Under tisdag eftermiddag bekräftar polisen att de fyra personer som tidigare anhållits har släppts på fri fot.

Ett vittne larmade vid klockan 5.30 på måndagsmorgonen polis efter att ha sett flertalet personer slita i kablar på en adress i Öxnered och sedan lastat dem på ett släp. Enligt polisen inträffade det i närheten av järnvägen.

– Vi har ett flertal bilar på plats i Öxnered just nu, som letar efter gärningsmännen. Det ska vara flera personer och ett flertal bilar som har varit aktiva på platsen, sade Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal, vid 6-tiden på morgonen.

Även hundpatrull var på plats och letade. Enligt Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen i region Väst, ska tre bilar ha varit där och när polisen kom fram försvann personerna till fots och i två av bilarna.

– Vid platsen fanns även ett släp. Fordonen anträffades på plats, men jag har inga uppgifter på om de är tagna i beslag, sade han under måndagen.

Under måndagen bekräftade polisen att man gripit fyra gärningspersoner som man sedan anhållit för försök till stöld. Enligt polisens hemsida är en av de anhållna dessutom misstänkt för grovt rattfylleri, grov olovlig körning samt narkotikabrott för eget bruk.

De fyra misstänkta ska under tisdagen ha släppts på fri fot då de inte anses kunna påverka, försvåra eller förstöra utredningen. Men de är fortsatt misstänkta för brott.

– Ärendet är relativt väl utrett så vi gör bedömningen att de misstänkta inte kan påverka utredningen negativt. För att de ska kunna häktas krävs även att det finns tidigare brottshistorik, säger Tobias Land, jourhavande förundersökningsledare.