Fem åtalas efter inbrottsvåg i Dalsland

Fem personer åtalas i Vänersborgs tingsrätt, misstänkta för en rad brott, bland annat häleri och försök till grov stöld.

ANNONS
|

Tre av dem upptäcktes när de i januari försökte stjäla saker från ett dödsbo i Dalskog och bland annat hade brutit upp ett vapenskåp.

Polisen larmades när en granne hörde ljudet av en vinkelslip i det tomma huset. När de anlände till brottsplatsen, försökte de tre fly från platsen i en bil. Bilen stoppades dock lite senare av en spikmatta och tjuvarna försvann springande till skogs. En av dem, en 18-årig man, greps och de andra två kunde några dagar senare även de gripas och häktas.

Efter husrannsakan kunde stöldgods, som härrör från tidigare inbrott runt om i väst- och sydsverige och framför allt Dalsland från förra sommaren och framåt, hittas. Det rörde sig bland annat om smycken, verktyg och maskiner.

ANNONS

Nu åtalas 18-åringen misstänkt för grov stöld, försök till grov stöld och häleri. Två 25-åriga män och medbrottslingar åtalas för grov stöld, försök till grov stöld, stöld och häleri. En av männen är även misstänkt för grov olovlig körning och ytterligare tre fall av häleri, dessa tillsammans med en 20-årig kvinna, eftersom stöldgodset påträffades i deras gemensamma bostad. Ytterligare en man, 32 år, åtalas misstänkt för häleri.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS