Framsteg har gjorts i mordutredningen

Troligen lämnas en begäran om häktning av den mordmisstänkte mannen in under söndagskvällen, berättar åklagarmyndigheten. Mannen nekar fortsatt till att ha mördat kvinnan, men förhör och polisarbete ska ha fört utredningen framåt.

ANNONS
LocationVänersborg||

På fredagen larmades polis till Torpaområdet i Vänersborg. En omfattande polisinsats inleddes under förmiddagen och på eftermiddagen meddelade polisen att en kvinna i 30-årsåldern hittats död.

LÄS MER:Misstänkt mord – stor polisinsats i Vänersborg

Kammaråklagare Daniel Veivo Pettersson leder mordutredningen och var under fredagen förtegen om detaljerna.

– Jag bekräftar att vi utreder ett mord i Vänersborg och att en misstänkt gärningsperson, en man, är anhållen.

Framsteg

Under söndagen berättade åklagarmyndighetens presstjänst att framsteg gjorts i utredningen.

– Bilden har klarnat genom de förhör som hållits och genom det polisarbete som gjorts på plats, säger kommunikatör Robin Simonsson.

Ett flertal förhör har hållits under helgen, med boende i området, med närstående och förstås med den misstänkte mannen.

ANNONS

Häktningsframställan

Den misstänkte mannen är i 30-årsåldern och är på sannolika skäl misstänkt för mord, alltså på den högre misstankegraden. Han har inte ändrat inställning, utan förnekar fortsatt att han gjort sig skyldig till brott, enligt åklagarmyndighetens presstjänst.

– Troligen begär åklagare honom häktad ikväll, och då får Vänersborgs tingsrätt handlägga häktningsframställan under måndagen, säger Robin Simonsson.

Åklagaren vill inte berätta mer om relationen mellan kvinnan och den anhållne mannen, utöver det han tidigare har sagt – att de ska ha varit bekanta med varandra.

– Nej, jag vill inte göra det i nuläget, för det är så pass färskt. Det vore dumt att gå ut med sådana uppgifter med tanke på att vi ska höra människor som kan ha gjort iakttagelser, så vi vill inte riskera att påverka dem, sa Daniel Veivo Pettersson under fredagen.

Under söndagen ville åklagaren inte heller säga mer om brottsoffret, gärningen och omständigheterna på brottsplatsen. TTELA har bland annat ställt frågor hur kvinnan bragts om livet, om vem som larmat, om andra personer var närvarande i lägenheten,

LÄS MER:Vittne: ”Polisen sa att det är en massa blod”

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS