Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Frisersalong rånad i Vänersborg

En salong i centrala Vänersborg har rånats på tisdagen. Enligt uppgifter från polisen ska en gärningsman ha visat upp ett pistolliknande föremål och tagit en summa pengar.

Vid 14:30 kom larmet om ett rån i Vänersborg. Efter att den ensamme gärningsmannen ska ha tillgripit summan med pengar ska han ha försvunnit från platsen till fots.

Inget skott ska ha avlossats och det finns ingen information om att någon skadats fysiskt. Detta enligt uppgifterna som kommit in till polisen på telefon.

Polisen jagade en misstänkt med bland annat hundar i centrala Vänersborg. Strax innan klockan 15 meddelar pressavdelning att de fått uppgift från polis på plats att man gripit en man som nu är misstänkt för rån.

Enligt TTELA:s reporter på plats är det lugnt utanför salongen vid 15-tiden.

– Det var fyra polisbilar här förut men en har lämnat, gissningsvis är det patrullen som grep mannen som lämnat platsen, säger Daniel Gustafsson.

Den gripne mannen har förts till sjukhus då det finns misstankar om att han är påverkad av narkotika. Sedan kommer att han att förhöras av polisen.

Nu fortsätter polisen att leta på platsen. Enligt polisen har ännu inget vapen hittats.

Enligt Stefan Gustavsson, polisens presstalesman i Region Väst, genomförs just nu en saksök där polishundarna söker av sträckan från frisörsalongen till platsen för gripandet med syfte att finna saker som slängt eller tappats efter vägen.

Hur pass säker är man på att mannen som gripits är den misstänkte?

– I det här fallet med två vittnen som gett ett gott signalement och en hund som spårat mannen från salongen till platsen för gripandet så verkar det för mig vattentätt, säger Stefan Gustavsson.

Under tisdagskvällen uppger Jenni Pärblad, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Trollhättan, att den man som gripits nu anhållits misstänkt för rån.

Hon vill inte gå in på några mer detaljer i ärendet utan hänvisar till att det pågår en förundersökning i ärendet.

LÄS ÄVEN: Hotade att skjuta när hårsalongen rånades