Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frontalkrock på E45

Två personbilar har frontalkrockat på E45 strax utanför Frändefors. Enligt Räddningstjänsten har det varit totalstopp i båda färdriktningar. Flera personer är förda till sjukhus.

Larmet inkom till SOS klockan14:33 på torsdagseftermiddagen. Enligt räddningstjänsten var det två personbilar som kolliderat av okänd anledning. Ambulans, polis och räddningstjänst skickades till olycksplatsen.

Flera personer, oklart exakt hur många, har fått föras till sjukhus för kontroll.

– Personerna har tagit sig till sjukhus med ambulans för dokumentation och för att kolla eventuella skador. Men det ska inte vara någon som är allvarligt skadad, säger Jonas Carlberg, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Trollhättan.

Strax efter klockan 15 meddelade räddningstjänsten att de har lämnat platsen. Polisen var då fortfarande på plats och dirigerade trafiken eftersom en personbil stod mitt i vägen och behövde bärgas bort.

Vid 17-tiden meddelade polisen i Trollhättan att patrullen har lämnat platsen.

Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik som rör den ena av parterna.

– Av olika anledningar har ett av fordonen kommit över i mötande körfält. I och med att det är en 80-väg och frontalkrock så kunde det blivit en dödsolycka, det var bara tur att det inte slutade så, säger Jonas Karlberg.