Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

Fullt utvecklad brand i villa

Under natten till söndag bröt en kraftig villabrand ut i Brålanda. Räddningstjänst ryckte ut till platsen med ett stort antal enheter. Höga lågor med gnistregn slog ut från byggnaden. Enligt polisen är en kvinna allvarligt skadad och en man som anmälts som saknad befann sig troligen i det brinnande huset.

Det var klockan 03.01 som larmet om en brand i en villa på Allégatan i Brålanda inkom till SOS Alarm. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen med ett stort antal enheter.

– Det är en fullt utvecklad brand i huset. Vi är på plats och kämpar för fullt, säger Christian Andersson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Polis och ambulans har larmades också till platsen. En kvinna i 60-årsåldern har förts till sjukhus med ambulans.

– Kvinnan är allvarligt brännskadad, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

Villan brinner ner

Vid 04.30-tiden meddelade räddningstjänsten att villan inte har gått att rädda.

– Det har brunnit kraftigt i villan och den kommer att få brinna ner helt. Det har också varit kraftigt gnistregn i området så vi har haft ett par styrkor som har åkt runt och sett till att branden inte spridit sig, säger Christian Andersson.

Boende som befann sig i två hus intill det brinnande huset evakuerades av räddningstjänsten under natten. Det var först under morgonen som boende kunde återvända till sina bostäder.

– Vi utrymde närliggande fastigheter för att vara på den säkra sidan, säger Tero Paakki vid räddningstjänsten.

Anmälan om allmänfarlig vårdslöshet

Strax före klockan 06 på söndagsmorgonen var räddningstjänsten fortfarande kvar på plats med åtta enheter för att kontrollera att branden inte sprider sig vidare.

– Det blåser väldigt mycket i området och sen har vi gnistregn, så vi räknar med att vara kvar på plats i åtminstone två timmar till med samtliga enheter, säger Paakki.

Polisen har spärrat av platsen och kommer att genomföra en teknisk undersökning så snart det är möjligt.

– Vi har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, säger Andreas Odén.

Branden under kontroll

Strax innan klockan 08 på söndagen berättar Tero Paakki att branden är under kontroll men att man beräknar att vara kvar länge på platsen.

– Branden är under kontroll, det har lugnat sig. Men det brinner fortfarande i källaren och vi kommer ha kvar brandpersonal på platsen ett bra tag. Det blåser fortfarande kraftigt, säger Tero Paakki.

En man saknas efter branden

Vid 8.30 på söndagsmorgonen berättar polisen att en man i 75-årsåldern saknas efter branden. Man kan inte utesluta att mannen har befunnit sig i huset.

– Det är en man i 75-årsåldern som är skriven på adressen också. Han är saknad. Men vi kommer göra en teknisk undersökning på platsen så snart det går. Men det lär inte bli idag, säger Peter Adlersson, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

Vid 15.40 gick polisen ut med att den saknade mannen troligen befunnit sig i villan.

– Vi har inte gjort den tekniska undersökningen men det är mycket troligt att han har befunnit sig i huset. Vi har varit i kontakt med hans anhöriga, säger Peter Adlersson.

Texten kan komma att uppdateras ...

LÄS OCKSÅ: TTELA på plats i Brålanda efter villabranden

LÄS OCKSÅ: ”Hela himlen lyste i orange”