Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fullt utvecklad villabrand i Frändefors

På lördagseftermiddagen brann en villa i Frändefors ner till grunden. Räddningstjänst var på plats för att bekämpa lågorna under eftermiddagen och kvällen – men huset gick inte att rädda. Polisen utreder nu händelsen som misstänkt mordbrand.

Larmet kom till SOS Alarm vid 14.30-tiden på lördagen. En villa hade då börjat brinna öster om centrala Frändefors.

Fem enheter från räddningstjänsten, två ambulanser och polis kallades till platsen. Det blev snabbt en fullt utvecklad brand och räddningstjänst kunde på ett tidigt stadium konstatera att huset inte gick att rädda.

– Vi kommer låta huset brinna ner till grunden under kontrollerade former. Det är för farligt för oss att ta oss in i byggnaden, sade Johan Bäckström, inre befäl på Närf vid 15-tiden på lördagen.

Ägaren brännskadade armen

Enligt räddningstjänst ska husägaren ha förts med ambulans till sjukhus. Polisen meddelar att det ska röra sig om brännskador på en arm men inga livshotande skador.

Det är okänt vad som orsakat branden. Polisen misstänker nu mordbrand, men har ingen misstänkt för gärningen.

– Vi skriver en anmälan på rutin. Vi har inga misstänkta i nuläget, men ärendet hanteras nu av grova brott som startat en förundersökning, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Daniel Mattsson.

Räddningstjänst var kvar på platsen under stora delar av kvällen för att bevaka byggnaden medan den brann ner. Någon risk för spridning till intilliggande fastigheter fanns aldrig.

Polisen berättar på måndagsmorgonen att en teknisk undersökning ska göras under dagen.