Den som på grund av coronaviruset inte kan gå ut kan få hjälp. Vänersborgs kommun har sammanställt möjligheterna.
Den som på grund av coronaviruset inte kan gå ut kan få hjälp. Vänersborgs kommun har sammanställt möjligheterna. Bild: CHRISTINE OLSSON

Här kan du få hjälp i coronatider

Vänersborgs kommuns Samhällsstöd samordnar just nu det stöd som finns för personer som behöver hjälp i coronatider.

ANNONS
|

Coronaviruset gör situationen besvärlig för många människor i Vänersborgs kommun, framför allt för äldre. Hur ska personer i riskgrupper få hem mat från butiken, medicin från apoteket och vart vänder man sig om man känner sig ensam.

Nu har en grupp kommunala tjänstemän under namnet Samhällsstöd börjat arbetet med att samordna de möjligheter till hjälp som finns .

Kommunens hemsida är redan full av tips och råd och den kommer att uppdateras efter hand.

– Vi har inte marknadsfört det här tidigare. Vi får vara flexibla och anpassa oss utifrån reaktionerna, säger kommunikatör Victoria Hallqvist

ANNONS

Listor över matutbud och hemkörning

På hemsidan ska information om hjälporganisationer och föreningar som vill och kan vara ett stöd samlas. "Det kan handla om samtalsstöd, språkstöd, mötesplatser, kultur via nätet eller hjälp med att handla mat och mycket mer."

Under länken för restauranger hittar man olika matställen i Vänersborg, vilket utbud de har och information om de har hemkörning.

Det finns också en lista över butiker i kommunen som har mat och hygienartiklar och vilka som hjälper till med hemleveranser.

Hjälp med mediciner

Om någon behöver mediciner och måste ha hjälp med att få tag på dem finns också råd att få.

– Det här gäller även personer som normalt inte har stöd från till exempel socialtjänsten, säger Victoria Hallqvist.

Den som har hjälp att erbjuda andra kan också höra av sig.

Samhällsstöd finns på Vänersborgs kommuns hemsida www.vanersborg.se eller ring 0521 – 72 10 00 och fråga efter Samhällsstöd.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS