Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Han får Vänersborgsgalans idrottspris

Bengt Rydholm inte bara älskar badminton, han mer eller mindre ÄR badminton. Nu prisas han för sin mångåriga gärning.

Av förklarliga coronapandemiskäl kunde inte årets upplaga av Vänersborgsgalan genomföras i sedvanlig stil.

Men arrangerande Forum Vänersborgs fyra hederspriser delas ut ändå, och TTELA tog rygg på Erik Torstensson som under tidigare år agerat konferencier under Vänersborgsgalan.

Med olika personer vid sin sida gav sig en galaklädd Erik ut på en odyssé genom Vänersborg för att uppvakta pristagarna med en ceremoni.

Efter att ha mött upp RF Sisus Idrottsutbildarnas Lasse Halma blev den ambulerande galans första anhalt Idrottshuset för ett möte med Vänersborgs Badmintonsällskaps Bengt Rydholm. Dennes passionerade gärning sträcker sig genom decennierna och har bland annat mynnat ut i 15 svenska mästare.

LÄS MER: Han får Vänersborgsgalans näringslivspris

Se uppvaktningen av badmintonprofilen i spelaren ovan.

Den fullständiga motiveringen till varför Bengt Rydholm tilldelas Vänersborgsgalans Hederspris 2020: Idrott:

LÄS MER: Hon får Vänersborgsgalans kulturpris

LÄS MER: De får Vänersborgsgalans evenemangspris

”Sannolikt har ingen betytt så mycket för sin sport i Vänersborg med omnejd som just denne eldsjäl. Med en enorm erfarenhet, en sällan skådad envishet och ett ständigt klappande hjärta för utveckling av såväl bredd som elit, har denne tränare och föreningsledare lyckats med konststycket att vara med och fostra 15 svenska mästare och flera spelare i världsklass. Hittills.

Han har vid otaliga tillfällen besökt och inspirerats av världens absolut främsta utövare och är inom sin idrott sedan länge ett aktat ledarnamn såväl i Sverige som internationellt.”