Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Han får Vänersborgsgalans näringslivspris

Entreprenören Alvar Larsson har varit med under hela utvecklingen av Trestad Center. Nu hyllas hans gärning av Vänersborgsgalan.

Den rådande coronapandemin tillintetgjorde planerna på att anordna årets upplaga av Vänersborgsgalan.

Men arrangerande Forum Vänersborgs fyra hederspriser delas ut ändå, och TTELA tog rygg på Erik Torstensson som under tidigare år agerat konferencier under Vänersborgsgalan.

Med olika personer vid sin sida gav sig en galaklädd Erik ut på en odyssé genom Vänersborg för att uppvakta pristagarna med en ceremoni.

När tiden var kommen att dela ut näringslivspriset fick Erik passande nog assistans av Vänersborgs kommuns näringslivschef Jill Stor.

Kursen styrdes mot Trestad Center, ett naturligt val av plats för att möta upp pristagaren. Alvar Larsson har nämligen varit med under hela den resa som utvecklat området i fråga till vad det är idag.

Se uppvaktningen av Alvar Larsson i spelaren ovan.

LÄS MER: Hon får Vänersborgsgalans kulturpris

LÄS MER: De får Vänersborgsgalans evenemangspris

Den fullständiga motiveringen till varför Alvar Larsson, Alvar Larsson AB, tilldelas Vänersborgsgalans Hederspris 2020: Näringsliv:

”Efter många års överväganden gav Vänersborgs kommunfullmäktige 1986 i uppdrag till Kommunstyrelsen och Byggnadsnämnden att arbeta fram en detaljplan för ett nytt industriområde, strategiskt placerat mellan Vänersborg, Trollhättan och Uddevalla. Idag, nästan 35 år senare, är Trestad Center ett mycket betydelsefullt nav för handel, kontor och industri.

Genom konjunkturer har pristagaren under decennier varit en avgörande motor som med sin drivkraft och förmåga att se strategiska möjligheter hjälpt många företag att etablera sig, både i sina egna och andras lokaler. Han har verkligen jobbat för hela områdets utveckling.

”Håll i och håll ut” är ett vanligt begrepp i dessa coronatider. Det stämmer verkligen på den förste mottagaren av Vänersborgsgalans Hederspris Näringsliv.”

LÄS MER: Han får Vänersborgsgalans idrottspris