Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilpool i väst blev vinnaren av TTELA:s hållbarhetspris i Vänersborg 2021. Bild: TTELA
Bilpool i väst blev vinnaren av TTELA:s hållbarhetspris i Vänersborg 2021. Bild: TTELA

Hjälp oss hitta klimatsmarta vinnare

Hållbarhetsfrågorna är mer aktuella än någonsin i dessa tider av energikrig, skenande elpriser och höga bränslepriser. Klimatsmarta lösningar är äntligen på allas läppar!
Elbilar, laddstolpar, elräkningar och solceller diskuteras vid köksborden, på jobben och i skolorna.

NOMINERA HÄR!

Första veckan i oktober (1–7 oktober) är det dags för en ny Hållbarhetsvecka i Vänersborg med fokus på hållbarhet i alla dess tre aspekter – miljömässig, social och ekonomisk. Premiären skedde i fjol och då liksom nu startar programmet med aktiviteter på Nuntorps gård.

För andra året i rad delar vi också ut TTELA:s Hållbarhetspris i Vänersborg – i samarbete med Vänersborgs kommun och CSR Västsverige, som är ett icke vinstdrivande sektorsöverskridande nätverk med spetskompetens gällande hållbarhetsfrågor. Förra året var det Bilpool i väst, som på Wargön Innovation fick ta emot priset.

LÄS OCKSÅ: De får TTELA:s hållbarhetspris i Vänersborg 2021

För oss på TTELA är hållbarhet i alla de tre delarna viktigt. Gällande vårt Hållbarhetspris – oavsett om det delas ut i Trollhättan eller Vänersborg – fokuserar vi på den miljömässiga delen. Med priset vill vi uppmuntra personer samt lokala företag och verksamheter att arbeta hållbart, visa att många kan bidra på olika sätt och att alla kan göra något för att bidra till ett mer hållbart och klimatsmart samhälle.

Vi behöver alla, privatpersoner, företag och organisationer, göra ännu mer!! Och vi är många som behöver både ökad kunskap samt inspiration för att utmana våra invanda mönster och kunna bidra till en mer hållbar värld.

TTELA:s Hållbarhetspris i Vänersborg

Kriterier för bedömning av tävlingsbidragen:

• En god och inspirerande förebild, verksam i Vänersborg.

• Bidrar otvivelaktigt till miljömässigt hållbar utveckling.

• Ska kunna genomföras av andra personer, företag eller verksamheter.

• Genomförda handlingskraftiga, nytänkande och konkreta åtgärder – gärna med mätbara resultat.

• Juryn lägger extra tyngd på insatser som inneburit en bestående miljönytta och som gjorts i samverkan med annan aktör eller andra aktörer.

Nominera din kandidat senast 30 september.

NOMINERA HÄR!

Vi kommer framöver berätta mer i TTELA om slutkandidaterna, som en jury kommer välja bland era nomineringar. Vinnaren presenteras sedan under hållbarhetsveckan i Vänersborg i början av oktober och så klart på ttela.se!

Att TTELA delar ut ett hållbarhetspris handlar om vår tydliga inriktning att göra skillnad här lokalt, vilket är samma motiv till att vi delar ut TTELA:s integrationspris i både Vänersborg och Trollhättan.

Cecilia Frisk, Chefredaktör och ansvarig utgivare

Nominera här: