Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Hon får Vänersborgsgalans kulturpris

Erja Tienvieri är en mångsidig konstnär med en särskild passion för det grafiska. Gissa om glädjen stod högt i tak när hon tilldelades Vänersborgsgalans kulturpris.

Den rådande coronapandemin satte käpparna i hjulet för årets upplaga av Vänersborgsgalan.

Men arrangerande Forum Vänersborgs fyra hederspriser delas ut ändå, och TTELA tog rygg på Erik Torstensson som under tidigare år agerat konferencier under Vänersborgsgalan.

Med olika personer vid sin sida gav sig en galaklädd Erik ut på en odyssé genom Vänersborg för att uppvakta pristagarna med en ceremoni.

När tiden var kommen att dela ut priset för kultur fick Erik assistans av Christer Glännestrand, verksamhetschef kultur i Vänersborgs kommun.

LÄS MER: Han får Vänersborgsgalans idrottspris

LÄS MER: Han får Vänersborgsgalans näringslivspris

Efter ett visst sökande lokaliserade galans utsända huvudpersonen själv, passande nog i Vänersborgs konstgrafiska verkstad där hon tillbringa många timmar ägnade åt sitt skapande.

Se hur uppvaktningen av Erja Tienvieri gick till i spelaren ovan.

Den fullständiga motiveringen till varför Erja Tienvieri tilldelas Vänersborgsgalans Hederspris 2020: Kultur:

”Pristagaren har genom sitt engagemang och nätverkande i bland annat Grafiska sällskapet och Grafik i Väst, synliggjort konstlivet i Vänersborg i allmänhet och Vänersborgs konstgrafiska verkstad i synnerhet.

Hon har också gjort stora insatser under många år som bildlärare på Birger Sjöberggymnasiets estetprogram och genom sitt aktiva deltagande som konstnär i utställningar, både nationellt och internationellt, bidragit till att stärka Vänersborgs kommuns kulturella identitet.”

LÄS MER: De får Vänersborgsgalans evenemangspris