Marie Dahlin (S), tidigare kommunstyrelseordförande i Vänersborg.
Marie Dahlin (S), tidigare kommunstyrelseordförande i Vänersborg. Bild: Stefan Bennhage

Hovrätten har beslutat att toppolitikern inte var jävig

Hovrätten har beslutat att kommunstyrelsen i Vänersborgs tidigare ordförande, Marie Dahlin, inte var jävig då hon som nämndeman dömde i ett mål med Bandidoskoppling. Det rapporterar GT.

ANNONS
|

I november rapporterade TTELA att kommunstyrelsen i Vänersborgs tidigare ordförande, Marie Dahlin, anklagats för att ha varit jävig i sin roll som nämndeman i ett mål som har koppling till Bandidos. Det skedde efter att hon som toppolitiker bekämpat gänget.

Hon har sedan tidigare uttalat sig negativt om Bandidos vid flera tillfällen. Till TTELA har Marie Dahlin bland annat sagt:

”Det ska vara nolltolerans. Jag tycker inte att de här individerna ska få komma in på krogen om de har väst på sig.”

”Kan inte hålla med om att jag skulle vara jävig”

Marie Dahlin hävdade själv att det inte rörde sig om någon jävssituation.

– Jag kan inte hålla med om att jag skulle vara jävig. För mig handlar jävig om att ha något relationsskap och det har jag inte till dem, sa hon till TTELA.

ANNONS

I den jävsinvändning som lämnades in till hovrätten skrev advokaten:

”Omständigheterna rubbar förtroendet för Marie Dahlins oberoende och opartiskhet i målet. Vad som framkommit om Marie Dahlin visar att hon är en aktiv debattör och aktör i frågor som berör Bandidos och i synnerhet Bandidos etablering i Vänersborg.”

Nu rapporterar GT att hovrätten i Västra Sverige fattat beslutet om att hon inte var jävig. Enligt uppgift konstaterar domstolen att Marie Dahlin har gjort de uttalande som tillskrivs henne, men menar samtidigt att det inte ”framkommit någon omständighet som är ägnad att rubba förtroendet för hennes opartiskhet och oberoende vid tingsrättens avgörande”.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS