Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bris femöre af Wenersborg Bild: TTELA
Bris femöre af Wenersborg Bild: TTELA

Inbrott i båt och husbil – ägaren vaknade

En person som sov i en husbil vid Vänerparken i Vänersborg vaknade strax före klockan 06 på tisdagsmorgonen av att fordonet gungade. Det visade sig vara en stöld av en omkopplare.
Senare på förmiddagen upptäcktes att det även varit inbrott i galeasen Bris Femöre af Wenersborg.

Det första larmet som polisen fick på morgonen var från ägaren till husbilen.

– Patrullen var på platsen bara några minuter efter att larmet kommit, men de såg inga misstänkta i närheten, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Carl-Anton Lindblom.

Personen som sov i husbilen var också snabbt ute ur fordonet efter att ha vaknat och kunde då konstatera att en lucka stod öppen, men såg inte heller några misstänkta personer.

Klippte bort och stal en omkopplare

– Det enda som stulits var en omkopplare från 230 till 12 volt som hade klippts bort och sedan hade de tagit med sig den, säger Carl-Anton Lindblom.

Ytterligare en husbil som stod på parkeringen hade en öppen lucka, men inget verkar ha stulits från den bilen.

När ägaren av gästhamnen kom senare på förmiddagen visade det sig att det varit inbrott i galeasen Bris Femöre af Wenersborg, som ligger förtöjd i gästhamnen.

– De har brutit sig in i den K-märkta båten och stulit instrument som plottrar, VHF-radio med mera, säger Dick Nätterlid.

Vill varna andra ägare av båtar och husbilar

Han vill varna ägare till båtar, husbilar och husvagnar.

– Vi har sett att de varit på fler lås på husbilarna som står här. Så här års finns det många båtar kvar i vattnet vid till exempel Sanden och Länsan och det finns stor risk för stölder, säger Dick Nätterlid.

Även om inbrottet i båten upptäcktes senare är Dick Nätterlid övertygad om att inbrotten skedde samtidigt och av samma personer.

– Eftersom det är på samma plats och tidpunkt är det rätt självklart. Senare hittades också en ryggsäck där omvandlaren från husbilen låg, slängd i en buske. De saker de har tagit är det som är lätta och sälja och har störts värde.

Dick och hans fru Anne Netterlid som driver gästhamnen i Vänersborg köpte den 17 meter lång galeas vid namn Bris af Femöre sommaren för två år sedan.

LÄS OCKSÅ: Hundra år gammalt skepp har fått ny hemmahamn

LÄS OCKSÅ: Så blir båtsemestern säker – redan första gången

LÄS OCKSÅ: TTELA satsar på direktsända debatter i tre dagar