Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Inget köp av Nuntorp för Vänersborgs kommun

Det blir inget köp av Nuntorp för Vänersborg kommun, inte just nu i alla fall. Efter onsdagskvällens extrainsatta sammanträde med kommunstyrelsen beslutades att frågan ska återremitteras.

Förslaget var att kommunstyrelsen skulle föreslå att kommunfullmäktige godkänner att Fastighets AB Vänersborg köper Nuntorp av Västra Götalandsregionen för 38 miljoner. Så blev det inte. I stället återremitterades frågan efter omröstning där en majoritet med Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna röstade för återremiss. 

– Återremissen är detsamma som ett nej. Nu gjorde vi det här för att ge Hushållningssällskapet chansen att kunna överklaga beslutet. Att svara på allt de säger i sin återremiss och hinna få till ett nytt möte med kommunstyrelsen innan kommunfullmäktige nästa vecka är omöjligt, säger kommunstyrelsens ordförande Marie Dahlin (S). 

Det som saknas i underlaget är enligt Moderaternas gruppledare Lena Eckerbom Wendel bland annat en beskrivning av hur Nuntorp ska användas, beskrivning av tänkta hyresgäster och en investeringskalkyl. 

– Just nu finns det inte tillräckligt mycket information för att ta ett beslut helt enkelt. Man kan inte göra så med skattebetalarnas pengar, de ska man vara lite varsam med. Det måste åtminstone finnas ett vettigt beslutsunderlag, säger hon.

– Det behöver dels finnas någon beskrivning av syftet så att vi ser att det passar in i bolagets (Fastighets AB reds anm) verksamhetsområde och det behöver finnas åtminstone en idé om vilken sorts hyresgäster man har tänkt så att man har intäkter. 

Men Marie Dahlin menar att de frågorna inte är relevanta i dagsläget. 

– Det var inte det ärendet handlade om i dag. Ärendet handlade om att förvärva en fastighet, det var det man skulle säga ja eller nej till. Inte vad som händer i den fastigheten sedan. Det här är ett förtäckt nej enligt mig, säger hon. 

Läs också: