Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vatten i kranen tar många som en given del av vardagen men i vissa hushåll i Vargön är så inte fallet.  Bild: CHRISTINE OLSSON / TT
Vatten i kranen tar många som en given del av vardagen men i vissa hushåll i Vargön är så inte fallet. Bild: CHRISTINE OLSSON / TT

Inget vatten i kranen - kan bero på vattenläcka

En vattenläcka på en huvudledning kommer att repareras och det gör att en del hushåll i Vargön kan få lågt vattentryck eller inget vatten alls i kranen.

Vänersborgs kommun uppmanade, via sin hemsida, boende i området att undvika att använda vatten om det inte är absolut nödvändigt.

– Det är på den stora huvudledningen som leder vatten från Vänersborg till Vargön där läckan upptäcks. Det finns en mindre vattenledning som tar upp vatten till området men den räcker inte för att försörja alla hushåll med vatten. Därför går vi ut med informationen till hushållen, sa Anna Edvartsen, utredningsingenjör vid kretslopp och vatten på Vänersborgs kommun.

När felet först på träffats var det svårt att avgöra omfattningen på reparationen och för att vara på den säkra sidan valde kommunen att ställa ut vattentankar i området.

– Vattentankar kommer att placeras ut i Fyrkanten, vid Granåsskolan och Rånnumsskolan, sa Anna Edvartsen.

Vid halv fyra på eftermiddagen meddelade Anna Edvartsen att vattenläckan var lagad.

Då kunde hushållen fortfarande märka av att det hade varit ett läckage genom missfärgningar av vattnet eller luftbubblor. För att bli av med problemet ombads hushållen att spola en stund i kranen.

De vattentankar som är utplacerade vid Fyrkanten, Granåsskolan och Rånnumsskolan kommer att stå kvar tills på torsdagen.