Lars-Göran Ljunggren.
Lars-Göran Ljunggren.

Inte tungt för Ljunggren


– Besluten är fattade, där finns ingen skolverksamhet längre, det är bara att plocka ner den, säger Lars-Göran Ljunggren, förre ordföranden i kommunstyrelsen.

ANNONS
|

Lars-Göran Ljunggren var Socialdemokraternas ordförande i kommunstyrelsens när beslutet om att riva skolan togs. Något vemod över att en epok nu går i graven känner han inte.

– Jag har inga tunga känslor eller tankar kring det här. Det gavs ett uppdrag från kommunfullmäktige till samhällsbyggnadsnämnden som tog över och skötte frågan. Vi bestämde inte över skolfrågan, däremot beslutade vi att verksamheten skulle flyttas till Vänerparken på Edsvägen.

50 års livslängd för skolan som byggdes i början av 60-talet synes som en kort tid. Frågor som infinner sig är varför skolan tilläts förfalla och varför underhållet inte sköttes på ett bättre sätt.

ANNONS

– Det gjordes en del åtgärder, men det var kostsamma saker om man skulle ha gjort större arrangemang. Vilka summor det handlade om minns jag inte, vissa saker har man en förmåga att förtränga. Men det handlar om många års försyndelser, säger Lars-Göran Ljunggren och konstaterar:

– Det man har nu och de möjligheterna är betydligt bättre och mer i linje med den pedagogiska skolan vi vill ha.

ANNONS