Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Många väntar på att Vänersborgs kommun ska spola på Isstadion. Men först måste det bli tö.

Isen på stadion dröjer

Kylan och snön sätter stopp för isspolningen på Isstadion i Vänersborg. Nu får isen vänta – på töväder.

Det kan låta motsägelsefullt, men troligtvis krävs det plusgrader för att kommunen ska få till en hållfast och fungerande is utomhus på Isstadion.

– Anledningen är att det är konstgräs undertill. Det behöver först dränkas i vatten som sedan fryser och då bildar en bas för isspolningen, det måste alltså komma kyla underifrån också och inte bara uppifrån. Som det är nu går det inte bara att hälla på vatten, då lägger det sig ovanpå gräset och fryser och då blir isen bara en tunn skorpa, förklarar Bo-Göran Karlsson, teknisk chef på Arena-Fritid.

I fredags höll kommunen ett informationsmöte med berörda idrottsföreningar och på onsdag är det dags igen. Men Peter Nilsson, enhetschef på Arena-Fritid, manar till tålamod.

– Beskedet lär bli detsamma som tidigare, både till klubbarna och allmänheten: Vi får helt enkelt vänta in töväder innan vi kan lägga ordentlig is och enligt väderleksprognoserna ser det ju ut att dröja lite innan det blir varmare.

Randhemsvallen i Vargön lider av ett liknande problem som Isstadion. Däremot ser det ljusare ut när det gäller möjligheterna att, med hjälp av frivilla krafter, få till naturis på Kasen i Blåsut och i Centrumparken i Brålanda.

– Dessutom har vi Vänersborgs arena med is inomhus så visst går att åka skridskor ändå.