Järnvägsbron i Vänersborg är avstängd hela fredagen.
Järnvägsbron i Vänersborg är avstängd hela fredagen. Bild: TTELA

Järnvägsbron avstängd hela fredagen

Järnvägsbron i Vänersborg är skadad och behöver lagas. Både tågtrafiken och sjöfarten stoppas. I värsta fall kommer stoppet vara i sex veckor.

ANNONS
|

Under fredagsförmiddagen besiktade Trafikverket järnvägsbron i Vänersborg, efter gårdagens problem som stoppade sjöfarten.

– Vi har känt till den problematiken länge, men det har inte varit akut att åtgärda, sa Peter Jonsson, presskommunikatör på Trafikverket, till TTELA under torsdagen.

Nu har Trafikverket gjort bedömningen att felet är akut och behöver åtgärdas. Det som uppstått är en skada i konstruktionen. Det har gjort så att tågtrafiken ställs in. Stoppet kan dock förlängas ytterligare.

– Det är en akut skada på bron som vi måste ta hand om. I värsta fall kan det här stoppet vara i tre till sex veckor. Men det kan också vara att man kan göra någon första åtgärd ganska snabbt så att det är klart tidigare, säger Katarina Wolfram, presskommunikatör på Trafikverket till Sveriges radio.

ANNONS

Nuvarande prognos är att bron ska vara färdig att använda i mitten av april.

Bron kommer att öppnas med specialåtgärder måndagen den 27 mars för att hantera väntande Vänersjöfart.

LÄS MER:Nya problem med järnvägsbron i Vänersborg

LÄS MER:Järnvägsbron i Vänersborg räddas

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS